Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 200 sayfalık "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" iddianamesi ile aralarında işadamları, kamu çalışanları ve dernek yöneticilerinin bulunduğu 69'u tutuklu, 1'i adli kontrolle serbest, örgüt lideri Fetullah Gülen ile birlikte 14'ü firari 84 şüpheli hakkındaki davanın duruşması, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı... Sanıklar adliye binasına yoğun güvenlik önlemleri altında ayrı ayrı getiriliyor. İlk duruşma gününde çok sayıda sanık yakını Adliye önünde bekliyor.

Duruşmanın ilk oturumunda 13 şüpheli ifade verdi. Şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Duruşmanın Cumartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Aralarında kamuoyunun da yakından tanıdığı pek çok isim, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde tutuklanmıştı. İddianamede, bu isimlerin, fikir ve eylem birliği içerisinde darbeye teşebbüs eden terör örgütü üyeleriyle hareket edip, onlara destek verdikleri, hatta hükümetin seçimleri kaybetmesi amacıyla diğer partilerde müşahitlik görevleri aldıkları ifade edilmişti. Soruşturmanın, Çaycuma-Saltukova beldesi sorumlusunun Hayrullah Candemir'in olduğu yönünde gelen bir e-mail ile başladığı ifade ediliyor.

Örgütün, Eylül 2015'e kadar il imamının Mustafa Alparslan olduğu vurgulanan iddianamede, "Firari şüpheli Ali Hoşaf, örgütün 2015 yılı Eylül ayına kadar Ereğli ilçe imamıdır. Daha sonra Zonguldak il imamı olarak görevlendirilmiştir. Tutuklu ve firari sanıklardan Yakup Sağar, Halit Demir, Yılmaz Uzun, Haşim Gölbaşı, Mümin Sayın, Sabri Arslan, Nida Taşcı, Yasin Yılmaz, İhsan Aydemir, Hakan Kılıç, İzzet Dursun, Şaban Aydemir, Mehmet Ayçiçek, Hamza Aydın, Mehmet Sarısoy, Murat Çapar, Eyyüp Sabri Çapar, Mehmet Genç, Necati Yılmaz, Ali Adıyaman, Nejmi Yıldırım, Levent İsmail Çubukçu, Ramazan Demir'in örgütün Mütevelli Heyeti'nde yer aldığı belirlenmiştir" deniliyor.

Cemaatin okulu Fatih Koleji'nde sınıf öğretmeni olan Z.Ç. adlı kadının, bölge imamı M.A. tarafından, Fetullah Gülen'in annesi tarafından yetiştirildiği söylenen K.D. ile evlenmeye zorlandığı yönündeki ifadesi de sanıklara sorulacaklar arasında. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde gözaltına alınarak tutuklanan isimler arasında bulunan muhasebeci Yılmaz Uzun'un FETÖ'nün haberleşme sistemi "Bylock" isimli programı kullandığı tespit edilmiş, ancak Uzun, suçlamaların hiç birini kabul etmemişti.

13 kişinin ifadeleri tamamlandı...

İşte o isimler...

Ali Sait Karadeniz

Yusuf Yılmaz

Memduh Uçar

Samim Öztürk

Erdal Koç

Nida Taşçı

Hakan Kılıç

Mehmet Ayçiçek

Haşim Gölbaşı

İzzet Dursun

Şaban Aydemir

İhsan Aydemir

Osman Yılmaz

Editör: Pusula Gazetesi