2018 yılında kurulan ve kurulduktan sonra ikinci sezonunda pandemi nedeni ile TFF tarafından alınan karar ile Ereğli Birinci Amatör Kümeye yükselen Kdz Ereğli Spor (KES) Kulübü'ne yaklaşık 1,5 ay önce Almanya'da yaşayan Zonguldtaklı bir iş adamı talip olmuştu.

Kısa adı KES ile dikkat çeken Kdz Ereğli Spor'un ilçenin adını taşıyor olması nedeni ile Almanya'da ticaret yapan ve ismini vermek istemeyen bir iş adamı tarafından KES'e ilk olarak 80 bin lira teklif etmişti.

Ancak kulübe Ereğli'den ikinci bir alıcı çıkında Almanya'dan Ereğli'ye gelen işadamı Kulüp Başkanı Kaan Kocaman ve yönetimi ile tekrar masaya oturdu. Sıkı pazarlıklar sonunda kesin anlaşmaya varıldı ve Kdz. Ereğli Spor Kulübü 115 bin liraya satıldı.

ŞUBAT AYINDA DEVİR-TESLİM YAPILACAK
Halen ismini açıklamayan işadamı Şubat ayının ilk haftasında yönetime 115 bin lira ödemeyi yapacak, Şubat ayının ikinci haftasında ise kulübü resmen teslim alacak. İşadamının satış gününe kadar isminin gizli tutulması yönünde ricası bulunduğu da öğrenildi.

HEDEFİ 3'ÜNCÜ LİG
Kulübün satış işlemlerinin ardından resmen kulübün sahibi olacak olan işadamanın KES'i önce Süper Amatör Lig, ardından BAL, daha sonra ise 3'üncü lig olarak hedef belirlediği öğrenildi.