Zonguldak Merkez İncivez Mahallesi Muhtarı Hüseyin Cevher, Zonguldak'ın en hareketli ve gözde mahallesi olan İncivez Mahallesi'nde pandemi nedeniyle büyük bir ekonomik sıkıntı olduğunu söyledi.
İncivez'de 90 dükkan olduğunu, dükkan sahiplerinin ile ev sahiplerinin zor durumda olduğunu belirten Muhtar Cevher "Okullar açılmadığı sürece bu iş daha da zora girecek" dedi.
Diğer taraftan İncivez Mahallesi'nde bulunan 1+1 evler ve bunlara yapılan baskınlarla
İlgili soruyu yanıtlayan Muhtar Cevher "Tabii ki rahatsız oluyorum. Muhtarın görevi budur biz devleti temsil ediyoruz. Hukuksuz ne iş varsa aynen emniyetle beraber hareket ediyoruz" dedi.
Muhtar Hüseyin Cevher konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Zonguldak'ın bacasız fabrikası Bülent Ecevit Üniversitesi kampüste 20 bine yakın öğrenci var personel hariç yani memurlar, öğretim görevlileri hariç baktığımızda İncivez Mahallesi'nde 90'a yakın kafe, lokanta, kahvehane olan yerler var, 7 tane büyük market var, 4 tane tekel bayileri var, 4 tane küçük bakkallar var, Dolayısıyla Kozlu Güney Mahallesi'nin de baktığınız zaman en az 2 bin kişiye yakın da İncivez Mahallesi'ne bütün işlerini, gıda olsun, oturma olsun bütün günlerini orada geçiriyorlar. Bu pandemi dolayısıyla geriye dönüp baktığımızda hakikatten esnaflar çok zor durumda, okullar açılmadığı sürece bu iş daha da zora gidecek diye düşünüyorum. Çünkü kiralar çok pahalı, alışveriş yok, evler boş baktığımızda ekonomik krizin en çok yaşandığı yer İncivez daha demin söylediğim gibi 90 tane dükkan var bunların 3'de 2,5'a yakını 3'de 2,9'a yakını kiracı, en az kira veren küçücük yer 2 binin üzerinde kira veriyor dolasıyla mal sahipleri de işletmeciler de işçi çalıştırıyorlar bu işçilerde dışarda iyi bir sektör orası ekonominin döndüğü yer orası tabi öğrenci varken biraz daha rahattı orası ama şuanda okullar yok dükkanlar kapalı olduğu için çark işlemiyor, çark işlemediği için şuanda evet İncivez zor durumda."

İncivez'de 1+1 evler ile ilgili soruyu yanıtlayan Cevher şunları söyledi; "Biz vatandaşın yanında olduk biz vatandaşla beraber devletin yanında da olduk devletle beraberiz ama biz bir yerde de devleti temsil ediyoruz. Hukuksuz olan her yerde biz varız. Muhtarın görevi budur biz devleti temsil ediyoruz hukuksuz ne iş varsa aynen emniyetle beraber hareket ediyoruz. Öyle şeyler oluyor ki burada izah etmem farklı olur. Açıkça şunu söylüyorum biz emniyetle beraber çalışıyoruz. Benim bir kolum emniyet bir kolum halk. Teşekkür ediyorum emniyet müdürümüz bu işlere çok duyarlı ve orada biz karakol istiyoruz evet ama emniyet müdürümüz şunu söylüyor muhtarım benim orada 24 saat kolluk kuvvetlerim var. Hiç sıkıntı yok olmazsa beni aradığın zaman bir telefon kadar yanındayım ona da teşekkür ediyorum. Çalışıyoruz daha güzel olacak diye düşünüyorum."