Süper Lig lideri Medipol Başakşehir Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, Abdullah Avcı ile sözleşme uzattıkları törende Zonguldakspor'dan transfer ettikleri Enver Cenk şahin ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gümüşdağ "Enver Cenk Şahin'i 100 bin TL'ye Zonguldak'tan aldık, 2 milyon 250 bin Euro'ya Bundesliga'ya sattık" diyerek Cenk ve diğer futbolculara yaptıkları yatırımların karşılığını aldıklarını, başarılı transfer politikası izlediklerini söyledi.

Göksel Gümüşdağ: "Başakşehir'e haksızlık ediyorlar"

Medipol Başakşehir'in siyasi desteklerle şampiyon yapılmak istendiği gibi tutumun kamuoyunda bulunduğunun sorulması üzerine Göksel Gümüşdağ, şunları söyledi: "100 yıllık çınarlarla yarışta olduğunuzda bunların konuşuluyor olması çok doğal. Ama herhalde bizi konuşanların çoğu başka şeyleri hayal ediyorlar. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü 7 ortaklı bir anonim şirkettir. Bu şirketin kötü yönetiminden de bu 7 ortak sorumludur. Kötü yönetimden mal varlığımızla sorumluyuz. Diğer kulüplerin böyle bir durumu yok, Kasımpaşa ve Göztepe hariç. Aslında biz zoru başarıyoruz. Eğer siyaset müdahale ediyor olsaydı herhalde Rize ve İstanbul Büyükşehir Belediye ligden düşmüş olmazdı. Haksızlık ediyorlar. Devlet kurumumuzun bize sponsor olma olasılığı sıfırın altında. Böyle bir şey mümkün değil. 2017-2018'de Süper Lig ve Türkiye Kupası gelirleri 36.2 gelir payı. UEFA gelirleri 17.9. Oyuncu satış geliri 26.5. Bizim reklam gelirimiz, isim haklarımızın hepsi yüzde 16. Bizim bütçemizin tamamı UEFA, yayın geliri, Türkiye Kupası ve UEFA geliri. Bugün Türkiye'de yerli alt yapıdan gelen oyuncunun yurt dışına satış rekoru bizdedir, 15 milyon Euro nakit. Enver Cenk Şahin'i 100 bin TL'ye Zonguldak'tan aldık, 2 milyon 250 bin Euro'ya Bundesliga'ya sattık. Stephan Badji'yi 250 bin Euro'ya aldık, 2 milyon 750 bin Euro'ya Anderlecht'e sattık. En sonunda 100 bin Euro'ya aldığımız oyuncuyu Al Ittihad'a 4 milyon Euro'ya sattık. Bir de geçen sene UEFA'ya katıldık. 30-35 milyon Euro etti. Dolayısıyla haksızlık ediyor. Başakehir'in başarısı örtünemez. Kabul edilir, edilmez ama İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Türkiye'de model bir kulüptür. Uluslararası bir şirketten her ay bağımsız denetleme raporu aldırıyorum. Bunu Türkiye'de yapan kaç kulüp var. Diğer kulüplere de haksızlık etmeyelim, onların da geçmişten gelen borçları var. Ama biz Süper Lig lisansı aldığımızda uluslararası bağımsız bir şirkete değerlemesini yaptırdım ve 17.5 trilyon bedel ödedim. Kulübü satın alırken. Ayrıca Türkiye'de bir örnek daha var mı, 10 yıl aynı teknik direktörle çalışan. Ben hayatımda Abdullah Avcı'dan başkasıyla çalışmadım. Dolayısıyla bu model üzerine çalışmak lazım. Türkiye'den değil, uluslararası alandan bizlerle bu iş modelini konuşmaya gelenler var" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi