Kültürel ve Turizm olarak değerlendirilmesi gereken; Ilıksu Mağarası, Ilıksu'ya adını veren sıcak su kaynağı, Ilıksu koyu ve daha gün yüzüne çıkmamış eski çağlardan kalma kalıntıların olduğu Ilıksu'yu gören tepeler... Şehirleşmeden, imar bölgelerinden uzakta bulunması, yoldan görünmemesi gerektiği kanunen zorunlu olan taş ocaklarına göz yumulmaya devam ediliyor.
Esenköy Mahallesindr bulunan İnçatı Deresi üzerine kurulmuş taş kırma tesisi ve taş ocağı son 1 yıldır "İnçatı deresi yatağını" göz göre göre doldurmaya devam ediyor. Bununla ilgili haberler yapmıştık. Her geçen gün Zonguldak - İstanbul yoluna iyice yaklaşan bu doldurma işleminin;
- Her an yoğun bir yağmurda kayıp yolu kapatabileceğini Karayolları göremiyor mu?
- Her an yoğun yağabilecek bir yağmurda sel oluşabileceğinden Ilıksu Yerleşkesindeki insanların can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu göremiyor mu yetkililer?
- Her an bir çok felaketin oluşmasına sebep olacak, kanunlara aykırı, kurmaca düzen ile yürütülen bu taş ocaklarının biran önce kapatılması gerekmektedir.

Vatandaşların şikayetlerine ise resmi kurumların verdiği yanıtlar ilginç. Denetime gidildiğinde tesisin çalışmadığı görülüyor. Taş ocağındaki patlamadan binalara gelen taşlar için "Sizin atmadığınız ne malum?" deniliyor.

Zonguldak Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Zonğuldak İl Özel İdaresi, Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu Belediyesi'nin yıllardır göz yumduğu Öncü İnşaat'a ait tesisle ilgili nasıl bir karar verileceği merak ediliyor.

İŞTE YIL YIK KATLİAMIN GÖRÜNTÜLERİ:

Editör: Pusula Gazetesi