Zonguldak İl Milli Eğitim'den sorumlu Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı'nın birlikte imza attığı ilginç olaylardan bir demet. Bakın neler yapmışlar.


1. Zonguldak Başöğretmen Anadolu Lisesi Müdürü Ünal Avcı müdür odasına çelik kapı taktırdığı, okul bakımsız, öğrencisini kaçıran felsebe öğretmeni bahane edilerek görevinden ve memuriyetinden üç ay açığa alındı. Soruşturma sonucunda suçsuz bulundu, memuriyete ve görevine iade edildi.
Soruşturma Muhakkiki: Nevzat Taştan


2. Karadeniz Ereğli'de memur olarak görev yapan Şükran Aydın Kabak adlı memuru 4 gün işe gelmediği gönünde hiçbir somut iddiaya dayanmayan şikayet sonucunda soruşturma açıldı. Kilimli'ye sürüldü. Soruşturma sonucunda aklandı. Ereğli'de döndükten sonra tekrar Kilimli'ye sürüldü. Bu kez İdare Mahkeme kararıyla geri döndü. Şimdi Bakanlığa itiraz edildi.
Soruşturma Muhakkiki: Nevzat Taştan


3. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi eski Müdürü Burhan Koyu'ya, okulunda yaptığı AB Eğitim Projeleri hakkında soruşturma açıldı. Çok ağır ithamlarla Bakanlık Müfettişlerince yürütülen soruşturmada okul müdürü küçük cezalar alarak kurtuldu. Hızını alamayan Vali Yardımcısı Nezvat Taşdan, Burhan Koyu'ya bir soruşturma daha açtı. İki kınama ile ceza verdiği Burhan Koyu'nun cezaları İl Disiplin Kurulu'nda kaldırılmasına rağmen, idari tedbirle Alaplı EML Müdürlüğünü yürten Burhan Koyu'yu görevden aldı, Alaplı Çıraklık Eğitim Merkezi'ne öğretmen olarak atadı.
Mahkeme devam ediyor.
Soruşturma Muhakkiki: Nevzat Taştan


4. Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki taciz iddiasıyla tutuklanan Beden Eğitimi Öğretmeni P. U. olayında soruşturmaya konu olan 7 öğretmen başka okullara sürüldü. Mahkeme kararıyla geri döndüler. Ayrıca bu konuya bağlı olarak görevden alınan Muithatpaşa Pfizer Okul Müdürü Erdal Aday okul müdürlüğü görevinden alınarak Kilimli'ye öğretmen olarak verildi. Mahkemeyi kazandı, geri döndü. 30 gün geçmesine ve mahkeme kararına rağmen görevine iade edilmedi.
Soruşturma Muhakkiki: Nevzat Taştan


5. İmam Hatip Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni H.H, bir öğrenci velisiyle ilişkiye giriyor. Kadın şikayet ediyor. Hiç soruşturma açılmadan H.H. Zonguldak Özel Eğitim Merkezi'ne veriliyor. Ardından Kilimli'ye veriliyor. Olay basına yansıyınca il dışı tayip gerçekleştiriliyor.


6. Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi'nde yaşanan 180 bin liralık yolsuzluk olayında Okul Müdürü Engin Mutlu, soruşturması devam ettiği halde kararnamesinin Vali Nevzat Taştan ve Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı tarafından imzalanarak İstanbul'a gönderildi. Aynı olayda adı geçen Müdür Yardımcısı Semiha Özgün memuriyetten adıldı.


7. Ereğli Kaymakamlığına vekalet ettiği Cumhuriyet Bayramı kutlamalvarına Ereğli'de olduğu halde "Arabamın anahtarını kaybettim" gerekçesiyle katılmadı. Konunun İçişleri Bakanlığına bildirilmesinin ardından Kilimli Kaymakamlığına vekalet ederken 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde "Ölürüm Türkiyem" türküsüyle şov yaptı.


8. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi'nin alımlarında esnaftan teklif alınmadığı yönündeki şikayetleri savuşturan isim yine Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan.


9. Ereğli Özel İlk Adım Rehabilitasyon merkezinde okula gelmeyen öğrencileri gelmiş gibi göstererek devleti binlerce lira dolandıran okul müdürü hakkında soruşturma açıldı. Müfettişler, derse gelmeyen öğrencilerin sahte imzalarla derse gelmiş gibi gösterildiğine ve bu yöntemle devletten binlerce TL'lik haksız kazanç sağlandığını rapor altına aldı. Bakanlık müfettişleri, devleti zarara uğratan kurum müdürüne idari cezalar, kuruma da maddi cezalar verildi. Ancak Milli Eğitim'den sorumlu Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan yetkisini kullanarak suçlu bulunan okul müdürünün yetkisinin elinden alınması yönündeki tavsiye kararını uygulamadı.


10. Zonguldak Fener Anadolu Lisesi'nde edebiyat öğretmeni Murat Durmuş, derste öğrencilerinden İslami Dönem Türk Edebiyatı ile İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı'nı karşılaştırmalarını ve farklılıkları yorumlamalarını istediği ve yine ders esnasında ezan okunurken camı kapattığı ileri sürülerek yapılan şikayet sonrası 'Halkı din ve mezhep ayrımcılığına sürüklediği' gerekçesiyle Çankırı'ya tayin edildi ve meslekte kademe ilerleme cezası verildi.

Editör: Pusula Gazetesi