Zonguldak'ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kömür başvurusunda bulunan yardıma muhtaç vatandaşa polis müdahalesi saniye saniye amatör kameralara yansıdı. Görüntülerde ters kelepçe yapılan ve adının N.B., olduğu öğrenilen 60 yaşındaki vatandaşın 'Nefes alamıyorum' dediği saniye saniye yer aldı.

İddiaya göre Pazartesi günü Zonguldak Valiliği önünde meydana gelen olayda; kömür yardımı almak isteyen N.B., isimli vatandaş, Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulundu. Başvurusunu takip etmek için Vakıf Müdürü ile görüşmek isteyen vatandaş kapıda oluşan sırada beklemeye başladı. Bu esnada vakıf personeli Müdürün odasına girerek görüşmek istedi. B., ise vakıf personeline 'Sıra bekliyoruz sıraya geçin' dedi. Personelin vakıfta çalıştığını söylemesine rağmen tartışma uzadı. Seslerin yükselmesi üzerine Valilik Polis Noktası'nda bulunan polisler oda önüne gelerek olaya müdahil oldu. Çıkan tartışma büyüyünce N.B., polisle de tartışmaya ve bağırmaya başladı. Bunun üzerine B., müdahale eden polis ekipleri, valilik önünde ters kelepçe vurdu. O anlar ve yaşananlar ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Yol TV'nin paylaştığı görüntülerde 60 yaşında olduğunu söyleyen bir vatandaşın polisin müdahalesi sırasında "Nefes alamıyorum" dediği duyuldu. "Şu devletin bana yaptığına bakın arkadaşlar, buraya kömüre yazılmaya geldim ben" diyen vatandaşa bağırma denilince vatandaş, "Niye bağırmayacağım?, Vatandaşım ben" diyor. Bunun üzerine vatandaşa" Sen vatandaşsın öyle mi. Vatandaşlığını bil" cevabı veriliyor. Çevredeki bir kişinin de, olay anını kayda alan bir vatandaşa, "Niye çekiyorsun gazeteci misin sen?" dediği duyuluyor. Görüntülerin ardından ise olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı öğrenildiği ve polis ile N.B.'ın görüştüğü, serbest bırakıldığı ve olayın tatlıya bağlandığı öğrenildi.

VALİLİK KÖMÜR YARDIMI YAPACAK

Öte yandan olayın ardından yanlış anlaşılma nedeniyle olumsuzluk yaşandığı, N.B.'in kömür yardımı için valiliğe geldiği ve vakıf tarafından evine giderek gerekli incelemelerin yapıldığı belirtildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; evli ve 1 çocuk babası olan N.B.'in yardım alacak durumda olduğu ve gerekli kömür yardımının bu hafta verileceği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi