Zonguldak merkez ve ilçelerinde devam eden “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” soruşturmaları kapsamında Ereğli’de gözaltına alınan 1’i öğretmen, 6’sı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğü’nde çalışan memur, ifadelerinin ardından Ereğli Adliyesine sevkedildi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin 11 Ekim 2016 Salı günü sabah saatlerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında 7 ayrı adrese operasyon düzenlemiş ve yapılan operasyon kapsamında Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimler Emre Ö. ile Fuat K., Ziraat Mühendisleri Fatih Y. ile İlker Y., Veteriner Sağlık Teknisyeni Servet K., Ziraat Teknikeri Yüksel A.‘nın da aralarında olduğu 6 kişi ile Yusuf Y. isimli öğretmenin evlerinde yapılan aramaların ardından gözaltına alınmışlardı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 7 kişi bu gün öğlen saatlerinde Kdz. Ereğli Adliyesi’ne getirildi.


Şüphelilerin savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen öğretmen Yusuf Y. tutuklanarak Beycuma Cezaevine gönderildi. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimler Emre Ö. ile Fuat K., Ziraat Mühendisleri Fatih Y. ile İlker Y., Veteriner Sağlık Teknisyeni Servet K., Ziraat Teknikeri Yüksel A.‘nın da aralarında olduğu 6 kişi mahkeme tarafından Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi