Zonguldak'ta Öğrenci Kolektifleri üyesi olan bir üniversiteli, evinin camına "Kampüste, sokakta, evde 1 Mayıs her yerde" yazılı pankartı asması sonrası evi polis tarafından basıldı.

Polisin evde bir arama yaptığı, sonra pankartın ve Lenin'e ait olan kitapların fotoğraflarını çektiği iddia edildi. Polisin kitaplar hakkında "Suç teşkili" şeklinde not aldığı iddia edildi.

Zonguldak Öğrenci Kollektifleri, yapılan baskın ile ilgili şu açıklamayı yaptı"
"Öğrenci Kolektifleri olarak yıllardır Zonguldak'ta da üniversiteli aydın kimliğimizle hem üniversitemizde hem de Zonguldak'ta emeği, bilimi savunduk ve savunuyoruz. Üniversiteliler olarak 1 Mayısı sahiplenip alanlara gelecek kaygınızı, üniversiter taleplerimizi, maden işçilerinin taleplerini taşıdık. Bu yıl yaşadığınız bu salgın sürecinde kimsenin sağlığını tehlikeye atmamak için evlerimizde ya da bulunduğumuz alanlarda 1 Mayıs'ı karşıladık. Taleplerimiz yazılı sözlü olarak evlerimizden yükselttik. Bununla beraber "Kampüste Sokakta Evde 1 Mayıs Her yerde" yazılı bir pankartı evinin balkonuna asan bir üniversiteli arkadaşımızın evine polis baskını gerçekleşti ve arkadaşımız tehdit edildi.
Evlerimize kadar gelip uyguladıkları bu baskı karşısında her zaman özgürlüğü savunmaya, 1 Mayıs'ı her koşulda kutlamaya, taleplerimizi yükseltmeye devam edeceğiz.
Gençlik tarihten bu yana biat etmedi biat etmeyecek!
Yaşasın 1 Mayıs!