1 kalem, iki şeker 90 lira

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, milyonlarca öğrencinin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretine yüzde 28 zam yapılmasına tepki gösterdi. Erkmen, zam uygulamalarında üstün başarı saglayan hükükemetin, asgari ücret, öğrenim kredisi, emekli maaşı gibi alanlarda da bu performansın sergilemesini beklediklerini ifade etti.

Yavuz Erkmen açıklamasında; "Gençlerin üniversite hayallerini gerçekleştirebilmek adına girdikleri, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) adlanyla ayrı ayn yapılan sınavların başvuru dcretlerine fahiş oranlarda zam yapıldı. 2020'de her bir sınavın ücreti 70 TL iken bu yıl girilecek sınavlar için başvuru ücreti 90 TL olarak belirlendi. Farklı alanlarda tercih yapmayı đüşünen ve dolayısıyla iki sınava da gireceklerin ödeyeceği başvuru ücreti 270 TL oldu.

Yapılan zam oranı yüzde 28,5!

İktidar, hayat pahalılığından ve geçim zorluğundan bir haber olduğunu, açıkladığı enflasyon oranıyla bir kez daha kanıtlamış oldu. Açıklanan, gerçeklikten uzak enflasyon oranına göre, sınav ücretlerine yapılan zam, enflasyon oranının 2 katı yapılan bu zamlara karşılık, üniversite öğrencilerinin aldıkları oğrenim kredilerine sadece yüzde 18 oranında zam yapıldı. Zam uygulamalarında üstün başarı saglayan hükükemetin, asgari ücret, öğrenim kredisi, emekli maaşı gibi alanlarda da bu performansın sergilemesini bekliyoruz.
Üniversite okumak yeterince zor ve masraflı iken artık birçok oğrenci üniversite sınavına bile giremeyecek. 1 kalem 2 şeker veriyorsunuz diye mi tüm bu rakamlar? Hükümetin büyük şirketlere uyguladığı vergi aflarının ve sarayların günlük harcamalarının milyonlarca lira tuttugunu göz önünde bulunduracak olursak neredeyse geliri olmayan ya da ailesinden aldığı harçlık ile geçinen gençierin sınav ücretlerinin minimuma indirilmesi beklenmektedir" dedi.