Kahvehanede toplanan vatandaşlara seslenen partililer, İstasyon Mahallesi'nin hizmet fakiri olduğunu ifade ederek, mevcut Belediye yönetimin vatandaş ayırımı yaptığını söylediler.

İlk olarak söz alan İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, tarafsız, doğru ve gönül belediyeciliği için Belediye Başkan Adayı Ahmet Karayılmaz'a destek istedi.

Sözlerinin başında kendini tanıtan Çaycuma Belediye Başkan Adayı Ahmet Karayılmaz, İstasyon Mahallesi halkına ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığını söyleyerek; 'Bunun için hesap vakti geldi'dedi.

"İSTASYON MAHALLESİ'NE YATIRIM YAPILMAMIŞTIR"

Karayılmaz; "İstasyon Mahallesi güzel insanlarımızın yaşadığı en güzide mahallemizdir. Köprü burayı ne kadar ikiye bölerse bölsün birbirinden ayrılmaz iki parçadır. Dolayısı ile yatırım her iki tarafa da eşit yapılmalıdır. Bu mahallede bir tane spor sahamız yok. Bunları tek tek inşa edeceğiz. Çaycuma sadece İstasyon ve Nihat Kantarcı Caddesi'nden ibaret değildir. Bunu herkese ispat edeceğiz. Bizim vatandaş olarak Belediyeye gidip derdimizi anlatma sıkıntılarımız var. Belediyede 2-3 saat beklemeden derdinizi anlatma şansınız oldu mu?. Bundan sora aracıya ihtiyaç duymayacaksınız. Benim başka bir işim, bir şirketim yok. Benim bir tek derdim var, oda vekilimiz ile kol kola girip Çaycuma'nın sıkıntıları için Bakanlıkta bütçe çıkarmaktır. Ben ırmaktan bu tarafta yaşayan insanları küçümseyenler için söylenecek bir kelime bulamıyorum. Çaycuma'da yaşayan her birey özeldir. Kimseye kimseye 'kültür seviyesi düşük' diyemez. Yeni Belediye binasının önündeki kavşağa bir ev yapıldığını gördük. Safranbolu evi zannettik. Ancak öğrendik ki Belediye Başkanının babasınnı evi imiş. Belediyeden çıkacak, babasının evini görecek. Egosu böyle olan bir kişiye 5 yıl daha görev verilmez.

Şimdi 'Bu bizim oğlumuz, uşağımız' diyeceğiniz bir kardeşiniz var. Onu belediyeye yerleştireceksiniz. Çaycuma için sizlerinde söyleyecek sözleri olacak. Sizinde çorbada tuzunuz olacak. Siz isteyeceksiniz biz iki Ahmet taşın altına gövdemizi koyarak ilçemizi en iyi yerlere taşıyacağız.

Suyu ucuzlatarak, içilebilir hale getireceğiz. Çaycuma Belediyesi'nin 2018 yılındaki ağırlama ve karşılama giderlerinin 700 bin lira olduğunu öğrendik. Bunların hesabını soracağız. O yüzden bu kardeşinize sahip çıkın"diye konuştu.

'HİZMET NOKTASINDA VATANDAŞ AYIRIMI YAPILMAKTADIR"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'da mevcut belediye yönetimini eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; "Derdimiz olmasa, içimiz yanmasa, sizlerin zamanını almayız. Son 5 yılda Çaycuma en zor günlerini yaşadı. 'Ben yaptım oldu', 'Ben ne dersem o' diyerek vatandaşı, esnafı dinlemeden bir yol çizildi. Fayda düşünülmedi. İlk günden itibaren ÇAYBEL isimli bir yapı oluşturuldu. Aslında bazı şeylerin üstlerini örtmek, bazı harcamaları karşılamak için yapılan bir yöntemdi.

Çaycuma sadece ilçe merkezinden ibaret değildir. Hizmet noktasında vatandaş ayırımı yapılmaktadır. Bir beş yıl daha kaybetmemek için sizlerden Ahmet Karayılmaz'a destek isterken, onun tüm projelerinin arkasında olduğumuzu bilmenizi istiyorum".

Editör: Pusula Gazetesi